Amerikai Baptista Barátainkkal táboroztunk Délegyházán!

2017.07.17-én nagy izgalommal vártuk negyvenen a találkozást Scottal, Debbyvel, Tiffanyval, Jeffel, Dellel, Brettel, Zackkal, Phillel, Jessyvel, Emilivel. Közülük hatan már többször voltak a FÉSZEK táborban, ahol ebben az évben igazán remek, színes, izgalmas hangulatot varázsoltak. A négy legidősebb táborlakó azt a megbízást kapta, hogy alakítsanak egy-egy csapatot, úgy hogy megközelítően egyenlő eséllyel induljanak egy-egy versenyben. Minden nap volt valamiféle ügyességi, sportos, kvízes versengési lehetőség, amiből pontokat lehetett a csapatnak gyűjteni. A csapatokat támogatták a felnőtt kísérők (Gulyásné Erika, Gulyás Péter és Rádi György önkéntes pedagógusok, Rádiné Teri) illetve a meghitt, lelket melengető beszélgetéseket is segítő önkéntes tolmácsok: Szidi, Kriszti, Feri, Orsi, Andor és Niki. Természetesen volt foci bajnokság, ping-pong, kosarazás, frizbizés, tábori Ki mit tud?, discó, minden nap volt lehetőség kézműveskedni és fürödni a tóban. Egy napot Budapesten töltöttünk az Állatkertben. A finom és változatos étkezésről a Tavirózsa Kemping gondoskodott.

Néhányan vállalkoztak arra, hogy elmondják mit jelentett számukra a tábor.

A.Dániel: Nagyon jól éreztem magam, szép hely volt, kedves emberekkel. Megismertem új barátokat, olyan kört, mi nekem nagyon bejön. Olyanok is voltak, akik nem kécskeiek, jó fejek, de az amerikaiak voltak a legjobbak. Amiket meséltek, hogy milyen nagyon rossz életük volt, és most csoda emberek, elképesztő. Már most hiányzik Mindenki. Azóta beszélgetek a facebookon angolul és többet tudok, mint tudtam eddig. Köszönöm, hogy ott lehettem a táborban.

N. Alexandra: Megismerhettük az egy hét alatt, hogy miken mentek keresztül és ebből hogy keveredtek ki, barátságosak, összetartó volt mindenki. Sokat beszélgettünk és persze játszottunk is.

T. Klaudia: Sok olyan dolgot ismerhettem meg az egy hét alatt, ami fontos lehet nekem az életben. Új emberekkel találkoztam, akik rámutattak arra, hogy kell a dolgokat több oldalról észrevenni. Gyakoroltam  a nyelvet és meghallgattam mások élettörténetét, amiből sokat lehet ám tanulni. A szép hely és jó közösség is kiemelkedő volt nagyon. Jó érzés külön, hogy jó embereket ismerhettem meg, akiknek el lehetett mondani akár az első nap a problémáid, ami bánt mélyen, mert tudod, nem mondják tovább senkinek és még segítenek is. Hiányoltam Őket egész évben, akik már csak azzal sokat tettek, hogy ott voltak nekem akár kis időre is. Köszönöm a tábort!

Rádiné F.Hegedűs Terézia és Gulyásné Herédi Erika nevelőszülői tanácsadók

A táborban készült többi fényképet ITT tekintheti meg.