Címlap » Velünk történt » 2016

Beszámoló a „legkirályabb” nyári programról - Hungaroring

Az idei nyarunk kétség kívül egyik legkülönlegesebb programja a mogyoródi Hungaroringen megtartott tábor volt, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával a Grroupama Tanpálya munkatársai szerveztek. Abban a szerencsében volt részünk, hogy Egyesületünk nevelőszülői hálózatából és átmeneti gyermekotthonából két turnusban, összesen 38 gyermek vehetett részt a Miniring programjain.

Az élménybeszámolók és a fényképek tanúsága szerint jól sikerült! Köszönjük a lehetőséget!

Élménybeszámolók:

2016.08.22-26 között mi, az átmeneti otthon lakói is csatlakozhattunk a Hungaroringen szervezett táborhoz.

E hét alatt megismerhettük a Hungaroring pályáit és tanultunk a biztonságos közlekedésről biciklivel, autóval, hajóval. Első nap rendőrök látogattak meg minket, ahol bemutatták a rendőri munkát. Betekintést nyerhettünk a pálya melletti kórházba-hol a versenyzőket látják el baleset esetén.  Második nap a Boksz utcában voltunk hol megismerkedhettünk a szerszámokkal, zászlók jelentésével. Voltunk a Szuper Gold lelátón, hol rálátásunk volt a versenypályára, megtudtuk, hogy itt irányítják a versenyeket. Ez nagyon különleges volt, hisz ide nem mehetnek fel csak a dolgozók. Harmadik nap legizgalmasabb része az volt, hogy mehettünk az Off-Road terepjáróval egy kialakított részen az erdőben. A vezető előadott egy történetet az erdőben élő vérnyulakról-ezúton jelezzük nem mindenki hitte el. Negyedik nap gyorsasági motorral motozhattunk egy profi vezető irányításával. Délután a csapatommal sorversenyeztünk, melyben különböző feladatokat kellett megoldanunk – büszkék voltunk, hisz elsők lettünk. Utolsó nap az elektromos autóval, biciklivel ismerkedhettünk meg, megtanultunk kereket cserélni. Zárásként, a sok élmény mellé még ajándékot is kaptunk. Köszönetet szeretnék mondani a lehetőségért illetve az egész szervezői csapatnak a sok munkáért és programokért. Különleges tábor volt, jövőre is szívesen részt vennék.

Köszönöm, Kovács Zoltán

MiniRing-Mogyoród, Hungaroring

A nyár vége fele volt szerencsénk a Fészek gyerekeknek és a Fészek nevelőszülős gyerekeknek eljutnunk egy olyan helyre, ami nem mindennapi. Egy öt napos táborban vehettünk részt a Hungaroringen, így bele tekinthettünk mit is rejtenek azok a helyek, amiket a színfalak rejtenek, vagy éppen a lelátóról nem láthatunk. Az biztos, itt nem unatkoztunk. A szervezők rengetek programmal vártak minket, és mi élveztük is azokat.

4 csoportba osztottak minket, mi Fészek gyerekek együtt voltunk a Kék csapatban. De rajtunk kívül ott volt a sárga, piros, zöld csapat is. Körforgásban mentek le a programok.
Beletekinthettünk a Hungaroring ambulanciájának termeibe. Megnézhettük ahogy egy Forma 1-es csapat gyakorol. Izgalmas bátorságpróbán is részt vehettünk. De ne feledkezzünk meg mindenki kedvenceiről: felülhettünk egy crossmotoros mögé, aki elvitt minket néhány körre, egy kis akadálypályán; két kedves rendőr tartott nekünk bemutatót, beülhettünk egy rendőr autóba és persze a szirénát is megnyomhattuk;és gokartozhattunk is; ezek mellett pedig tanulhattunk Kreszt is, és előadásokat nézhettünk meg. Minden nap változatos és érdekes dolgokat próbálhattunk ki. Volt szerencsénk megnézni a Forma 1-es csapatok, versenyautók de még a kamion EB-nek az időmérő futamait is, egy olyan helyen ahol senki se láthatta még.

A nyári tábor más néven a MiniRing egy örök emléket hagyott bennünk gyerekekben, de még a kísérőinkben is. A csoportvezetőink kedvesek voltak, segítettek nekünk és kétség kívül sikerült nekik a legkirályibb nyári programot megszervezni nekünk. Az utolsó nap egy ajándékcsomagot is össze állítottak nekünk, de mi is megleptük őket egy kis apróságokkal.

Málna :)