Címlap » Velünk történt » 2015

Délegyházán táboroztunk amerikai Baptista Barátainkkal …

A FÉSZEK Gyermekvédő Egyesülethez tartozó 46 fő gyermek és fiatal, 4 fő felnőtt 2015. július 20 és 25 között már harmadik éve táborozott együtt Indianából érkező Baptista Barátokkal Délegyházán.
A kortárs-, és a sorstársközösség gyógyító ereje ismét megmutatkozott, hiszen komoly érzelmi „hullámverés” szem és fültanúi voltunk, amelynek tanúsága, hogy:  sosem vagy egyedül, Isten Veled van és egy jól megfogalmazott mondat az ég felé, imaként száll fel. A nyelvi nehézségeket hat tolmács fiatal és a gyermekek saját angol nyelvtudása hidalta át, intenzív tanulás lehetőségével. Folyamatos sport programok: focibajnokság, ügyességi vetélkedő, röplabda, asztalitenisz, zászlólopás … mellet tábori Ki mit tud? változatos kézműveskedések töltötték ki az időnket. A nagy forróság sem szegte senkinek kedvét, hiszen a bányatavak hűsítő vize segítségünkre volt folyamatosan. A napi két „alkalom”, amely mindig énekléssel kezdődött, kiváló lehetőség volt arra, hogy meghallgassuk egymást, kiscsoportokban elmélkedjünk életünk nehézségeiről és megtaláljuk a továbblépés lehetőségeit. Remekül éreztük magunkat!
Köszönjük Scott Toddnak és Csapatának az elmúlt egy hetet! Köszönöm az önkénteseknek: Gulyás Péternek és Rádi Györgynek (pedagógusok) áldozatos munkáját!

Rádiné F.Hegedűs Terézia csoportvezető, nevelőszülői tanácsadó, Gulyásné Herédi Erika nevelőszülői tanácsadó