Címlap » Velünk történt » 2016

Feledhetetlen karácsony - 2016

A Fészek Gyermekek Átmeneti Otthonának decemberi hónapja a kedves adományozóinknak hála sok felejthetetlen élményben és ajándékokban részesítette az otthon lakóit.

A Mikulás eljövetelét december 3.-án a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekekkel és családjaikkal egyaránt várhattuk, mely ebben a körben egy igazán különleges élményt adott. A Mikulás és segítői színelőadás és édesség csomagokkal lepték meg a gyermekeket.

December 5-én éjszaka az átmeneti otthonba is járt a Mikulás, ki az Érdi futók segítségét kérte, így kerültek ajándékok a gondosan kitisztított csízmákba. Az édességek mellé a Sugár Mozi felajánlásával mozijegyek is kerültek a cipellőkbe, így két mesefilmet volt lehetőségünk megnézni. A gyermekek nagyon élvezték a filmeket, hisz volt, akinek első mozi élményét adta ez a lehetőség.

December 7-én a Nemzeti Színházban a Nemzet Karácsonyára lettünk hivatalosak, hol az Éden Földön című ünnepi előadás történetén varázsolódhattunk el. Az előadás végén megvendégeltek minket, finom kaláccsal és üdítővel, melyet ezúton is köszönünk.

A csillagászat rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk, hisz lehetőségünkké vált, hogy elmehettünk a Planetáriumba, hol 1 órás vetítéssel és ismeretterjesztéssel ajándékozták meg kicsiny csapatunkat.

A Karácsonyra a szobák és a ház feldíszítése mellett Simonné Végh Rita nevelőszülő segítségével készülődtünk. Az ügyes kezek üdvözlőlapokat készítettek melyet családjaiknak és adományozóinknak ajándékoztunk.

December 14-én a Szülők Háza Otthon Melege Családi Napközi látogatott el az otthonba egy bábelőadás és sok ruha és játék adomány kíséretében. A babelőadást Réka néni vezette, ki a  gyermekeket is belefűzve a történetbe. Eme előadásnak nagyon örültünk, hisz az átmeneti otthon gyermekcsapata is bábozásra készülődött a 22-én megrendezett Fészek Karácsony ünnepségére.

Volt mit készülni, melyet örömteli szívvel tettünk, hisz erre az alkalomra a gyermekekkel meghívtuk családjaikat, minden munkatársat, egész éves adományozóinkat, partnereinket.

Az otthonvezető, Kisnémet Dávidné Irma éves beszámolójában összefoglalta az évben történteket és a kivetített képek szemléltették a mosolyokat, feledhetetlen pillanatokat. Ezt követően kezdődhetett a gyermekek várva várt bábozása, majd az Örömsüti kezdeményezésből nekünk ajándékozott sütemények, finomságok elfogyasztása. Az ajándékokról egy nagyon kedves adományozó társaság gondoskodott mely Enikő és Éva kezdeményezéséből alakult. Személyre szóló ajándékokat vásároltak a gyermekeknek, kik a Jézuskának írott leveleikben fogalmazták meg kívánságaikat, melyeket még ők sem reméltek, hogy valóra válik. Nagy örömet és őszinte mosolyokat szereztek a gyerekeknek.

Ezen alkalommal egyik önkéntesünk és a Skid sípálya jóvoltából meghívást kaptunk egy síoktatásra illetve hó fánkozásra. Mindkét élmény nagy nevetést és a domboldalon gyerekkacaj vízhangját adta.

Szenteste a közösen feldíszített Karácsonyfa alá a Jézuska az Ófalusi óvoda, a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjai és a Pest Megyei Kormányhivatal dolgozói által készített cipősdoboz és a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai által gyűjtött adományból készült ajándékok kerültek kicsomagolásra. Ezen ajándékok mellé átvehettünk és birtokba vehettünk egy csocsóasztalt, mely feledteti a telefonokat és az azon levő játékokat.

Az egyesület életében egy rendkívüli eseményre került sor. Egy volt gondozott fiatal, Tóth Anna nevelőszülőnél vált nagykorúvá és immár köszönetet szeretett volna kifejezni, így Karácsonyra megajándékozta az otthon és a nevelőszülős gyermekek. Egy nagyon kedves és megható délutánt tölthettünk együtt.

Köszönjük az egész éves támogatását az Engelmayer Kft.-nek kik ebben az évben is támogatják az egyesület fejlődését. Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Mortoff Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek kik azon használati tárgyakkal ajándékozták meg otthonunkat melyek elengedhetetlenek a mindennapjaink működéséhez.

Hálával és köszönettel tartozunk minden támogatónknak, hogy az otthonba élő gyermekeknek ilyen felejthetetlen örömet tudtak szerezni. Szívből köszönjük.