A Fészek Gyermekvédő Egyesület angyalai

A Karácsony mindig is kedvenc ünnepeim közé tartozott, mert úgy hittem ilyenkor angyalkák jönnek, szép karácsonyfát hoznak és sok-sok ajándékot. Amíg kislány voltam, mindig színes díszeket, szép játékokat kívántam. Aztán ahogy nőttem, megtudtam, hogy az ajándékokat nem az angyalok hozzák… és hogy nem kaphat meg az ember bármit… Csalódás volt.

Később az okozott örömet, ha én lephettem meg másokat, szerezhettem örömet. Mióta a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél dolgozom, ehhez is kevés vagyok… Hisz annyi gyermekkel és rászoruló családdal állunk kapcsolatban, hogy őket megajándékozni, több havi fizetésem is kevés lenne.  Éppen ezért vagyok rettentő hálás, hogy segítséget kapunk – jó emberek vesznek körül. Egy ideje ismét hiszek az angyalokban… de kicsit másként, mint korábban; mert az angyalok köztünk élnek, csak észre kell venni őket, meg kell találni.

2013. év karácsonya közeledtével is sokan csengettek be gyermekotthonunkba, hívtak fel telefonon, írtak levelet és leptek meg bennünket karácsonyra. Volt aki magától gondolt egyet és hozott adományt, többen megkérdezték tőlünk, mire lenne szükségünk és teljesítették néhány kívánságunkat: ajándékokat, játékot, ruhát és tartós élelmiszert gyűjtöttek számunkra, mellyel örömet, vidámságot, jó érzést, tele gyomrot varázsolhattak a Fészek karácsonyfája alá. Hálásan köszönöm, hogy hitet adhattunk az otthon apró lakóinak – hogy gondtalanul és teljes szívvel mondhatják, hogy angyalok pedig léteznek, és ők is jó gyerekek, őket is szeretik!

Nyitrai-Hell Szilvia

otthonvezető