Címlap » Velünk történt » 2014

FÉSZEK Nyári Tábor Délegyházán a HAF támogatásával

2014 augusztus 04-től 09-ig 47 fő gyermekkel, 4 kísérő felnőttel táboroztunk amerikai Baptisták jóvoltából, akik Amerikából, Indiánából érkeztek. HAF = Hungarian American Fellowsip, vezetőjük: Scott Todd. Ismerősként üdvözöltük egymást, hiszen az elmúlt nyáron már találkoztunk Többükkel. A nyelvi nehézségeken öt tolmács és maguk a gyermekek segítettek, hiszen nagyon meg akartuk egymást érteni.

Ebben az évben is megtapasztalhattuk azt a féle elfogadást, együttérzést, törődést, támogatást, amelyet a metakommunikáció minden eszközével is próbáltak a nyelv mellett közvetíteni. A budapesti kirándulás, a közös fürdőzés, sportversenyek, kézműves foglalkozások, beszélgetések biztosították a jó hangulatot. Vallási tanúságtételeik hasonlítanak egy-egy gyermekünk eddig életútjának bizonyos részeihez, így nagy közös megkönnyebbülések, érzelmi hullámverések kerültek naponta többször felszínre. Istenben bízni, Mindenki számára egy lehetőség, a hit pedig maga azaz ajándék, amely megkönnyítheti az amúgy időnként kihívásokkal teli éeltünket.

Köszönjük a lehetőséget a HAF 2014 Team Hungary-nak: Debbie, Pam, Brad, Matt, Drew, Joe, Emily, Kayla, Grace, Tiffany, Amanda és Scott.

A táborozó gyermekek nevében: Rádiné Teri csoportvezető, nevelőszülői tanácsadó